't boerle

Genealogie Groot Enzerink

door Wilma Groot Enzerink


home - zoeken - contact - copyright - print pagina
voornaamWillemina Cornelia Christina
achternaamGroot Enzerink
foto 
geslachtvrouw
roepnaamWillemien
alias 
geboortedatum14-11-1864
geboortebrontekst 
geboorteplaatsUtrecht
beroep 
overlijdensdatum21-12-1944
overlijdenstijd 
overlijdenplaatsBandoeng
overlijdenbronoorlogsgravenstichting, gedenkboek 40 en rouwadvertentie
overlijdenakte 
kinderen 
vaderJan Willem Groot Enzerink
moederCornelia Bernardina Versteeg
getrouwd op 12-01-1893
getrouwd met Jakob Halbisch
relatie info 
infoNa haar huwelijk met Jacob Halbisch vertrekt Willemien vanuit Genua met het schip 'Prins Alexander' naar Batavia.Maar ze komt toch geregeld terug naar Utrecht, waar haar familie nog woont. De eerste keer, althans wat ik kon vinden, was op 27 juni 1902. Ze trekt in bij haar moeder aan de Poortstraat 55. Een paar maanden later, in september gaat ze wonen aan de Wittevrouwensingel 25 bis. Op 18 april 1903 vertrekt ze weer naar West Indie. Half augustus 1911 komt Willemien weer naar Utrecht en gaat wonen aan de Poortstraat 26. Volgens de persoonskaart uit het Bevolkingsregister vertrekt Willemien op 20 oktober 1915 naar Den Haag. Ze heeft een eigen kaart, wat betekent dat Jacob niet bij haar woont. Op de passagierslijsten komt in 1915 wel ene meneer J.Halbisch voor.Was dit Jacob en ging hij alleen terug na een korte verlofperiode?

Uit de passagierslijsten, blijkt dat Willemien samen met een van haar kinderen met de ' Tabanan' vanuit Rotterdam naar Java vertrekt in 1919.
Dit moet zijn na 9 mei 1919, want uit de rouwadvertentie van haar moeder in de Leeuwarder Courant blijkt Willemien in den Haag te wonen en Jacob in Djambi, op Sumatra.
Om vervolgens in 1921 weer terug te keren. Op de lijst staat J.Halbisch en familie. In 1922 vertrekt Mevr. W.C.C. Halbisch en dochter volgens de lijst van Amsterdam naar Batavia met de Rembrandt. Op dit schip varen ook een meneer J.W.Halbisch en een mevrouw Halbisch mee. Waren dit de zoon en schoondochter van Willemien? Jacob is kennelijk al eerder weer naar Indie afgereisd, zijn naam J.Halbisch komt nl. voor op de lijst van de Gelria die in 1921 vanuit Rotterdam naar Ned.Indie voer.
ondertrouw op 
ondertrouw te 
kerk 
geloof 
doopplaats 
doopgetuigen 
doopbrontekst 
doopbron 
doopakte 

terugOok uw genealogie site? Neem contact op met bolink.org
Gemaakt door wilma groot enzerink & ruben bolink © 2004 - 2019